Ας μάθουμε προγραμματισμό




Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. 
Κάντε τις ιδέες σας πράξη με το #coding 
Στις 11-17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί 

Σε όλη την Ευρώπη διοργανώνονται εκδηλώσεις και δράσεις για να προβληθεί και να προωθηθεί η ιδέα της εκμάθησης του "προγραμματισμού" των ηλεκτρονικών υπολογιστών".
Εκατομμύρια άνθρωποι θα συμμετάσχουν σ' αυτές. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν και θα παρακολουθήσουν απλά μαθήματα "γραφής κώδικα". Η ιδέα είναι να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες και να έρθουν σ' επαφή με τη δημιουργία προγραμμάτων άνθρωποι που δεν έχουν καμία γνώση πάνω σ' αυτά τα θέματα. Θα ήθελαν όμως να είναι ενημερωμένοι με τις σύγχρονες εξελίξεις και κυρίως με τις τελευταίες τάσεις στις Νέες Τεχνολογίες και με το πώς συνδέονται με την αγορά εργασίας. Συγχρόνως διψούν για γνώσεις και συνεχιζόμενη εκπαίδευση. 
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά. 
Πέρυσι το Νοέμβριο του 2013 από 25-30 οργανώθηκαν περισσότερα από 300 τέτοια γεγονότα σε όλη την Ευρώπη. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Η ιδέα ξεκίνησε από μία πρωτοβουλία νεαρών συμβούλων της Neelie Kroes αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είναι υπεύθυνη για την "Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης".

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ  (THE DIGITAL AGENDA FOR EUROPE: DAE) 
έχει ως στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας της Ευρώπης ώστε να βοηθήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ευρώπης να αξιοποιήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις ψηφιακές τεχνολογίες. Είναι η πρώτη από επτά πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της "στρατηγικής Ευρώπης 2020" για την παροχή έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.

Την ιδέα της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού" ξεκίνησε από την πρωτοβουλία των νεαρών συμβούλων της Neelie Kroes και προσέλκυσε την υποστήριξη ομάδων - κινημάτων προγραμματισμού και εκπαίδευσης, όπως:
 "Το παγκόσμιο δίκτυο των ελεύθερων κλαμπ προγραμματισμού υπολογιστών για τους νέους" (CoderDojo) 
 και
"Το δίκτυο για την υποστήριξη και προώθηση περισσότερων γυναικών στις Νέες Τεχνολογίες" (RailsGirls), καθώς και σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και πληροφορικής, οι οποίες επιδιώκουν να εξοικειώσουν εκατομμύρια παιδιά με τον προγραμματισμό, διοργανώνοντας εργαστήρια επίδειξης, αναπτύσσοντας εργαλεία εκμάθησης φροντίζοντας συγχρόνως και για την εκπαίδευση των δασκάλων. Τέτοιες εταιρείες είναι: Rovio - angry birds,  MicrosoftGoogle, και άλλες. 
Το σχολείο μας συμμετέχει σ' αυτή τη διοργάνωση και ήδη έχουμε αρχίσει σχετικά μαθήματα  στις τάξεις. 
Θα μας βρείτε ΕΔΩ

Σχετικοί σύνδεσμοι και πηγές πληροφόρησης:
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ





ΝΕΑΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου